Educația prin lume (X)

Încurajarea copiilor de a mânca sănătos și motivația de a învăța. Un studiu, apărut în Psychology Today, cu rezultate și concluzii interesante. Pe scurt, motivația interioară pe termen lung nu prea merge cu metode de “recompensă și pedeapsă”.
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-psychological-pundit/201810/should-you-pay-kids-study-it-works-eating-vegetables

O pledoarie argumentată pentru importanța cititului de literatura științifică la elevi. Mă bucur tare mult să citesc așa ceva căci eu îmi duc elevii de la anii de gimnaziu, o ora la două săptămâni în biblioteca școlii să citească din cărți de științe. Are foarte mult success, mulți luând cărțile să le termine acasă, iar vocabularul științific precum și abilitatea de a exprima opinii argumentate a crescut semnificativ.
https://www.educationdive.com/news/why-students-should-read-scientific-literature/540692/

O analiză pe 16 ani a sistemului de învățământ Estonian. Principalele cauze ale succesului ar fi: calificarea profesională a profesorilor (standardele fiind foarte ridicate în universități), descentralizarea, separarea raspunderilor primarii-guvern,un grad foarte înalt grad de tehnologizare. De precizat că și salariile profesorilor, deși mai mici decât în țările vestice,sunt cu mult peste salariul mediu Estonian.Țelul pentru 2019 este că el să fie 120% din salariul mediu). Și încă o “dată statistică”, în Estonia sunt 176 de cărți în fiecare casă/familie.
file:///Users/constantinlomaca/Desktop/Estonian-Education-System_1990-2016.pdf

Primul caz din Anglia (Al-Istiqamah Learning Centre din vestul Londrei), de condamnare în instanța a două persoane ce conduceau o școală fără autorizație. Mai precis, erau înregistrați ca oferind “centru de studii” copiilor din “home-schooling” dar ei operau o școală full-time.
https://www.bbc.com/news/education-45959283

Întâlnire dintre ministrul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și ambasadorul Japoniei la Chișinău. Printre rezultate, înființarea primei biblioteci mobile petru copii din Moldova cu fonduri japoneze!
https://mecc.gov.md/ro/content/ministrul-educației-culturii-și-cercetării-monica-babuc-s-întâlnit-cu-ambasadorul-japoniei-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *