Educația prin lume (IX)

 

Ministrul Educației, Valentin Popa s-a întâlnit la Lisabona cu Manuel Heitor, ministrul Tehnologiei, Științei și Învățământului Superior din Portugalia.
Ministrul român l-a informat pe omologul său portughez că motto-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este „Coeziunea, o valoare europeană comună”. Totodată, prioritățile Președinției României în domeniul educației sunt centrate pe incluziune, mobilitate, excelență și coeziune.
Pe ordinea de zi s-au aflat prioritățile României odată cu preluarea la 1 ianuarie 2019 a Președinției Consiliului Uniunii Europene.
https://www.edu.ro/ministrul-educa%C8%9Biei-na%C8%9Bionale-valentin-popa-s-%C3%AEnt%C3%A2lnit-cu-omologul-s%C4%83u-portughez-manuel-heitor

Cetățenii din București (48 % mulțumiți) și Sofia (47%) sunt cei mai puțin satisfăcuți dintre persoanele chestionate în capitalele europene,cu sistemul de învățământ din țară lor; asta conform unui studiu al Comisiei Europene. La polul opus se află Dublin, Lefkosia, Lubljiana, Helsinki și Luxemburg ([este 75 % decalrandu-se mulțumiți).
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20180918-1?inheritRedirect=true

 

Din categoria inspectorate și inspecții: În Anglia există o instituție guvernamentală, OFSTED, ne-subordonată Ministerului Educației ce se ocupă de inspecții la toate instituțiile de învățământ acreditate, de stat sau private, inclusiv grădinițe, after school sau coaching. Există instituții similare în Irlanda de Nord și Țara Galilor.
https://www.gov.uk/government/organisations/ofsted

În preajma aniversării a 50 de ani de la apariția Bacalaureatului Internațional, vice-cancelarului Universității Birmingham, Anthony Seldon, autorul cartii, “A 4-a revoluție educațională” face o pledoarie pentru valoarea, relevanța și necesitatea adoptării mai generalizate a acestui sistem de abordare educațională.
https://www.țes.com/news/world-needs-internațional-baccalaureate

Se adâncește criza lipsei de profesori în Germania.
https://www.thelocal.de/20180809/the-teacher-shortage-is-the-worst-it-has-ever-been

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *