Educația prin lume (XVII)

Scoția
În Scoția se vor tăia părțile de jos ale ușilor de la clase pentru a se îmbunătăți circulația aerului! Planurile guvernului scoțian de a îmbunătăți ventilația în sălile de clasă pentru a opri răspândirea Covid includ cheltuirea de 300.000 de lire sterline pentru a tăia partea de jos a mii de uși. Un total de 4,3 milioane de lire sterline vor trebui cheltuiți pentru îmbunătățirea fluxului de aer în aproximativ 2.000 de săli de clasă „problematice” din întreaga țară, care au „niveluri ridicate de CO2”.
https://inews.co.uk/news/scotland/covid-scotland-cut-bottoms-off-school-classroom-doors-improve-ventilation-1438216

Germania
Lipsa masivă de profesori va continua să fie una dintre cele mai mari probleme din sistemul educațional german și niciun stat federal nu va fi scutit de asta. Potrivit unui studiu comandat de sindicatul din învățământ VBE publicat pe 25 ianuarie 2022, deficitul de cadre didactice va fi mult mai mare în următorii ani decât calculele Conferinței Miniștrilor Educației (KMK). Potrivit unui studiu realizat de cercetătorul în educație Klaus Klemm, până în 2030 va fi o lipsă de cel puțin 81.000 de profesori. În prognoza sa, KMK a presupus doar că va fi un deficit de 14.000 de profesori.
Interesant de urmarit caci, Bavaria (scolile si liceele de tip Gymnasium) va trece in urmatorii trei ani, va reveni mai bine zis, la perioadei de scolarizare de pana la si inclusiv clasa a XIII-a, deci mai multe clase, ore si nevoie de profesori.
https://deutsches-schulportal.de/bildungswesen/lehrermangel-bleibt-bundesweit-ein-problem/

Anglia
Cu ce se mai ocupă inspectoratele? Cel englez, Ofsted, a dat publicității săptămâna aceasta un raport despre absenteism și despre ce ar trebui să facă școlile pentru a-l reduce. În rezumat abordarea recomandată școlilor este:
” Ascultă, înțelege, empatiză și sprijină – dar nu tolera”.
https://www.gov.uk/government/publications/securing-good-attendance-and-tackling-persistent-absence/securing-good-attendance-and-tackling-persistent-absence

Grecia
O analiza a reformelor educationale aparuta in numarul pe februarie al Jurnalului de Pedagogie. Printre concluzii, “Discursul actual dominant educațional în Grecia se schimbă de la pedagogic la consumerist, de la public la privat; o tendință destul de comună în întreaga lume.”
https://sciendo.com/pdf/10.2478/v10159-012-0015-7

Cum au reacționat diverse țări la impactul Covid în educație
Un studiu internațional făcut pe 21.000 de elevi, 15.000 de profesori și aproape 1.600 de directori din: Burkina Faso, Danemarca, Etiopia, India, Kenya, Federația Rusă, Rwanda, Slovenia, Emiratele Arabe Unite (EAU), Uruguay și Uzbekistan.
https://www.edweek.org/policy-politics/schooling-in-a-pandemic-how-other-countries-are-doing-it/2022/01

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *