Educația prin lume (XVI)

Educația prin lume (XVI)
decembrie 2021
Câteva dintre activitățile de sfârșit de an pandemic ale unor ministere ale Educatiei

Polonia
Pe 3 decembrie,Ministrul adjunct al Educatiei, Marzena Machałek, a anuntat implementarea-programului pilot, national, a “Centrelor de specialitate care sprijină educația incluzivă (SCWEW)”. Programul este co-creat de Centrul de Dezvoltare a Educației. Peste 36 de milioane zloti au fost alocate în acest scop.
https://www.gov.pl/web/edukacja-i-nauka/specjalistyczne-centra-wspierajace-edukacje-wlaczajaca–rusza-pilotazowy-program-konferencja-z-udzialem-wiceminister-marzeny-machalek

UK
1 decembrie: Reforme ale pregatirii initiale ale profesorilor.
Printre altele, viitorii profesori englezi vor beneficia de “mentorat de înaltă calitate și de timp sporit pe plasamentele școlare, prin reforme guvernamentale pentru a crește standardele de formare.”
Reformele vor fi susținute de 35,7 milioane de lire sterline, dintre 25 de milioane de lire sterline alocate pentru a se asigura că cursanții pot primi sprijin de mentorat de înaltă calitate din partea profesorilor cu experiență și alți experți – o cerință cheie a noilor standarde de curs.
Măsurile impun, de asemenea, furnizorilor de formare să se asigure că toate cursurile au un curriculum documentat, sunt supuse verificărilor de asigurare a calității și includ cel puțin patru săptămâni de formare intensivă documentata pentru a consolida legătura dintre teoria și practică .
Pentru a se asigura că fiecare elev primește o educație excelentă, oriunde ar locui, toți furnizorii de formare vor trece printr-un proces riguros de acreditare conform noilor standarde de calitate, gata să înceapă să ofere noi cursuri ITT din septembrie 2024.
Ministrul scolilor, Robin Walker a declarat ca “Este esențial ca fiecare cursant să primească sprijinul de care are nevoie pentru a-i ajuta pe studenți să-și atingă potențialul și să-și crească oportunitatea în toată țara – mai ales că îi ajutăm să se recupereze după impactul pandemiei.”
https://www.gov.uk/government/news/plans-to-develop-world-class-teachers-through-high-quality-training-and-support

India
Prim ministrul Narendra Modi, acompaniat de Ministrul Uniunii pentru educație și dezvoltare a competențelor, Dharmendra Pradhan, a anuntat in septembrie un packet de initiative educationale printre care:
– un dictionar indian al limbajului semnelor si un program de “carti vorbitoare” pentru cei cu deficiente de vedere
– Vidyanjali 2.0, un portal care va facilita donațiile, contribuțiile din fondurile de Responsabilitate Socială Corporativă și voluntariatul, toate având ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea școlii
– Arhitectura națională a educației digitale, N-DEAR
– Cadrul de asigurare și evaluare a calității școlare si a standardelor în școlile afiliate acestuia.
https://www.hindustantimes.com/india-news/pm-modi-launches-key-education-initiatives-for-education-revolution-101631038315626.html

Noua Zeelanda
Distribuirea …sau concentrarea sarcinilor
Ministrul Educatiei, Chris Hopkins mai detine si functiile de: Ministru pentru “Raspunsul la Covid-19”, Ministru al “Serviciilor publice” si este liderul Camerei deputatior, iar Ministrul adjunct, Jan Tetti este si Ministrul Afacerilor Interne si Ministrul pentru Femei.
https://www.education.govt.nz/our-work/our-role-and-our-people/our-ministers/

Russia
Prioritate 2030 – Universitatile
Conform guvernului rus “Programele universitare trebuie să vizeze „creșterea contribuției universităților la atingerea obiectivelor de dezvoltare națională ale Rusiei”, „dezvoltarea echilibrată a țării” și asigurarea disponibilității unui învățământ superior de calitate în regiuni”.
Prim-ministrul Mihail Mishustin l-a descris drept „cel mai mare program de sprijin universitar din istoria Rusiei moderne”.
După cum a fost planificata, inițiativa va include peste 100 de universități care vor fi selectate prin concurs. Fiecare va primi cel puțin 100 milioane RUB (1,35 milioane USD) anual până în 2030. Finanțarea totală pentru program va fi de cel puțin 100 miliarde RUB.
Potrivit Ministerului Științei și Învățământului Superior, inițiativa va presupune participarea nu numai a instituțiilor de varf, ci și a universităților regionale de diferite specializări. Programul va afecta mai mult de jumătate din toți studenții ruși.
https://www.universityworldnews.com/post.php?story=20210818170111706

 

 

 

 

2 thoughts on “Educația prin lume (XVI)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *