Observații sau Un fel de jurnal

24 Februarie

Întors in Germania după o călătorie Sydney-Erlangen, door-to-door, de 36 ore.

Pregătiri pentru Conferința de Literație de la București, partea mea Literația Responsabilitatea Tuturor.

7 Februarie

Schiul este unul dintre cele mai scumpe sporturi. Termenul de Vacanță de schi este, cred eu, total nepotrivit, ca să nu zic ofensator, într-o societate în care inechitatea școlară este una dintre cele mai mari probleme ale educației.

 

6 Februarie

Mi se pare de strigător la cer faptul că nimeni nu comentează critic că simulările care se corectează automat/scanat de la distanță precum examenele nu sunt corectate de profesorii de la clasă. Rostul principal al acestor simulări (pe lângă cel de a-i pregăti pe elevi pentru condițiile de examene) este/ar trebui să fie de a da feedback elevului pentru ca acesta să se pregătească pentru examenul final de evaluare naținală/bacalaureat. Păi dacă nu îl corectezi tu, profesorul lui, cum îi dai feedback personalizat, explicit, cum să îl ajuți să progreseze? Pe unde am fost și lucrat noi, profesorii, scriem de cele mai multe ori (sau primim de la minister sau cumpăram) examenul și noi, totdeauna, îl corectam și noi, totdeauna, le dăm feedback detailat și creăm  un mini-raport de cum a mers clasa, ce trebuie revizitat și recapitulat, raport pe care îl discutăm cu ai noștri elevi.

 

2 Februarie

Noile modificări aduse programei școlare australiene vor afecta modul în care se vorbește despre alimentație și bunăstare în școlile din întreaga țară.
Conform liniilor directoare publicate pe 2 februarie, activitățile care includ calcularea caloriilor, a indicelui de masă corporală, a măsurătorilor corporale sau înregistrarea aportului alimentar vor fi evitate pentru a reduce daunele neintenționate.
În schimb, accentul va fi pus pe bunele obiceiuri alimentare și pe menținerea corpului în mișcare.

https://www.9news.com.au/national/new-australian-curriculum-guidelines-on-health/a2e324e8-efc9-433f-9b6e-2262ea9fe9bc

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *